AEGEE je podelio ljubav: Organizovana “Love Suits You” akcija!

By February 16, 2016Vesti

AEGEE-Niš je povodom Dana zaljubljenih uspešno organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom Love Suits You”. Cilj ove akcije bio je podsticanje mladih na humanost i uključivanje što više mladih u ovu akciju.

Partneri u akciji bile su omladinske i studentske organizacije:  BEST Niš, AIESEC, Studentski Dnevni List, Kapital Magazin i Savez studenata Filozofskog fakulteta.

“Ponosni smo na mlade Nišlije! Krv je doniralo oko 30 mladih ljudi, što smatramo velikim uspehom s obzirom na to da je akcija trajala svega četiri sata. Sama slika 30 mladih ljudi sa željom da pomognu drugima dovoljna je da nam vrati nadu u budućnost Niša”, rekao je Bratislav Bojić, predsednik AEGEE-Niša.

.

 

„Ono što smo želeli da uradimo ovom akcijom je pre svega da podstaknemo mlade ljude na humanost i pokažemo im značaj ovakvih akcija. AEGEE je sa još pet lokalnih omladinskih organizacija – partnera otpočeo novi talas humanosti u Nišu u kojem će glavnu ulogu igrati upravo mladi. A nema boljeg dana za početak ovako nečeg od Dana ljubavi,“ izjavio je za Kapital magazin Aleksandar Aleksić, član AEGEE-a Niš.

.

Inicijator “Love Suits You” ideje je AEGEE lokal u Bolonji, pa ovaj projekat ima internacionalni karakter, s obzirom na to da se održava u još nekoliko evropskih gradova.

Za više slika sa akcije posetite našu Facebook stranicu.

Vesti

Projekti