Govor bez reči – predavanje o neverbalnoj komunikaciji

By March 2, 2018Aktivnosti, Vesti

govor

Govor bez reči, a kako to?

Kada pomenemo komunikaciju, prva asocijacija je jezik, govor međutim, komunikacija nije samo verbalni proces. Postoji i njen drugi aspekt, a to je ono što se rečima ne može izraziti, već gestovima i pokretima tela, držanjem i stavom (posturom), izrazima lica, kontaktom očima, razdaljinom, izgledom, intonacijom i glasom.

Neverbalna komunikacija je postojala još u vreme pračoveka, a danas joj se pridaje veliki značaj.

Svaki pokret koji učinimo ima svoje značenje. Izraz lica koji imate dok slušate svog sagovornika odražava vaša osećanja. U kojem položaju sedite dok ispijate kafu sa prijateljem govori o vašem karakteru, kao i o poverenju i naklonosti prema toj osobi. Način ponašanja na ispitu može ostaviti značajan utisak vašem profesoru. Kojim tonom se obraćate poslodavcu na razgovoru za posao? Kako podnosite intervju, da li ste uplašeni i ruke su vam van kontrole, cupkate nogama, ili ste pak staloženi i samouvereni? Kako se ponašate na prvom dejtu, da li ostavljate utisak koji ste želeli? Nekada samo jedan pogled govori više od svake reči, a osmeh može promeniti nečiji sud o vama.

Naše misli su sigurno te koje utiču na naše ponašanje, ali da li naše ponašanje može da utiče na tok misli? Da li možemo da odglumimo pokrete ako poznajemo njihov značaj? Da li možemo nekoga da uhvatimo u laži?

Naučite da prepoznate neverbalne znakove, da ih tumačite i koristite da biste poslali poruku koju želite!

Unapredite moć komunikacije!

Otkrijte zbog čega je važan GOVOR BEZ REČI!

Tema : Neverbalna komunikacija
Predavač: Aleksandra Kostić
Profesor Socijalne psihologije na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Ulaz je besplatan!

Gostovanje naših članova povodom ovog dogadjaja :