Нишки кеј

By October 3, 2020ComeToNis, Opšte

Одишући гостопримством и топлином, Ниш ће очарати сваког посетиоца. А, једно место је обавезно на листи за обилазак.

Да питате Нишлије којим би се делом града похвалили, многи би нескромно навели нишки кеј као једно од најбољих места у граду.
Део кеја у самом срцу града, уз обалу Нишаве обележио је многима тинејџерске и студентске дане. Овде се организује сваки афтер до ране зоре. Ту се и поподне блеји с друштвом. Чак је и летња жега пријатна док се седи у парку Седмог Јулија који делом обухвата наш кеј.

Посебан екскурс морамо посветити делу кеја који је омиљен међу омладином. ,,Амфи’’ је прича за себе, и често је садржан у причама младих. Неретко се ту ноћу могу чути звуци гитаре или блутут звучника. Овде се већ готово читаву деценију, средином јула одржава хип-хоп фестивал ,,Дођи на Амфи’’. Уз добру забаву и, наравно, музику овде се младим људима промовишу неке од кључних друштвених вредности.

Тик уз амфитеатар на кеју налази се културно добро – Официрски дом. Стављен под заштиту државе седамдесетих година прошлог века, од великог је историјског значаја. Његов изложбени простор игра важну улогу у културном животу Ниша. Мултимедијалност, коју нуди, користи се за различите ликовне и књижевне егзибиције и сајмове, концерте; за презентацију многобројних културних и историјских садржаја. Свако ко буде дошао у Ниш, без обзира на доба године, моћи ће да ужива у понуди Официрског дома.

Може се слободно рећи да је Ниш град са душом! У њему се формално и неформално суптилно прожимају. Прави пример тога пружа се уз обалу Нишаве. Чекамо те!

Vesti

Projekti